Welcome, Commercial Drone Pilots!
Join our growing community today!
Sign up

Litchi issues

CaryG

Active Member
Joined
Jul 2, 2020
Messages
29
Reaction score
4
Location
SF Bay area
Hi all--
I just downloaded Litchi for my M2P. Seems to work fine EXCEPT that I have no image from my camera. Switched to DJI Go just to be sure it's not a camera issue, but it's working fine there. Litchi seems to have no contact info for support, and this issue isn't covered in their online guide or FAQ. Anyone know what to do about this?
 

Dave Pitman

Well-Known Member
Joined
Dec 23, 2017
Messages
713
Reaction score
450
Location
Washington State
Make sure you do not have DJI GO, or any other control app running in the background. And if on Android, make sure you don't specify DJI GO to be the default app for the device (drone). Generally, unplugging and re-plugging the USB cable will clear it up after you have killed (closed completely), any other flight apps.

Their support is: [email protected] At least it used to be.
 

R.Perry

Well-Known Member
Joined
Jan 15, 2018
Messages
1,679
Reaction score
1,171
Age
73
Location
Coulterville, CA
With Litchi there are two windows, your mission window and your flight window. Look on the lower right corner, you should see another window there, if not there will be a little ikon on the right hand corner. Tap that and you should get the flight window.
 

CaryG

Active Member
Joined
Jul 2, 2020
Messages
29
Reaction score
4
Location
SF Bay area
Thanks. The problem was that the camera view (vs. map view) was just a black screen. Anyway, it seems to be OK now. Not sure if my Litchi reg just took some time to get processed by the DJI servers, or what -- I gather there's some connection there, but I don't really understand what it is. Just glad it's working. Thx, too, for your post describing using Litchi for setting up Waypoints missions. Haven't tried it yet, but from reading the documentation it seems to be a big improvement over DJI Go for that.
 

Dave Pitman

Well-Known Member
Joined
Dec 23, 2017
Messages
713
Reaction score
450
Location
Washington State
The problem was that the camera view (vs. map view) was just a black screen. Anyway, it seems to be OK now.
Glad it's sorted out. It was likely just the USB handshake issue that is resolved by disconnecting/reconnecting. It seems to be hap-hazard. Sometimes it doesn't need it, sometimes it takes 3 times.
 

R.Perry

Well-Known Member
Joined
Jan 15, 2018
Messages
1,679
Reaction score
1,171
Age
73
Location
Coulterville, CA
Thanks. The problem was that the camera view (vs. map view) was just a black screen. Anyway, it seems to be OK now. Not sure if my Litchi reg just took some time to get processed by the DJI servers, or what -- I gather there's some connection there, but I don't really understand what it is. Just glad it's working. Thx, too, for your post describing using Litchi for setting up Waypoints missions. Haven't tried it yet, but from reading the documentation it seems to be a big improvement over DJI Go for that.
So you don't understand how it works, it is FM. better known as F........ Magic.
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
3,473
Messages
32,416
Members
4,906
Latest member
leftyrajiv