Welcome, Commercial Drone Pilots!
Join our growing community today!
Sign up

Matrice 210 RTK V2

COFW-UAS

Member
Joined
Mar 6, 2019
Messages
8
Reaction score
3
Age
24
Hey All -
We just received our new Matrice 210 RTK V2 last week. Made our first flight this morning with tons of problems.

  1. Unable to pair the UAV with the D-RTK2 Base Station - talked to DJI this morning and they asked me to make a video showing that I was connected to the aircraft, what lights I had, what firmware I was on, etc.. We will see what they say but they said I should have a button to press that will link the 2. I don't have such a button in the RTK settings on Pilot.
  2. DJI Assistant 2 wont recognize the V2... DJI asked me to change a bunch of computer settings that I can't without our IT doing it.
  3. We were unable to use anything to fly the drone other than Pilot on the Crystalsky... We tried using Pilot on an ipad as well as Dronesense and neither would connect.
Lot's of bugs so far. Would be interested to see if there is anyone else on here that has a V2 and see if similar problems are happening.
 

R Martin

Well-Known Member
Joined
Apr 24, 2018
Messages
358
Reaction score
217
Location
Denton, Texas
Hey All -
We just received our new Matrice 210 RTK V2 last week. Made our first flight this morning with tons of problems.

  1. Unable to pair the UAV with the D-RTK2 Base Station - talked to DJI this morning and they asked me to make a video showing that I was connected to the aircraft, what lights I had, what firmware I was on, etc.. We will see what they say but they said I should have a button to press that will link the 2. I don't have such a button in the RTK settings on Pilot.
  2. DJI Assistant 2 wont recognize the V2... DJI asked me to change a bunch of computer settings that I can't without our IT doing it.
  3. We were unable to use anything to fly the drone other than Pilot on the Crystalsky... We tried using Pilot on an ipad as well as Dronesense and neither would connect.
Lot's of bugs so far. Would be interested to see if there is anyone else on here that has a V2 and see if similar problems are happening.
I'll state the obvious here. Before you attempt to fly you need to RTM. That will explain how to pair the controller with the aircraft and a lot of other things you need to know before you begin your maiden flight..... Those documents can be found in print delivered with the aircraft and on DJI's web site under support.
 

Drbobk

Member
Joined
Mar 5, 2019
Messages
7
Reaction score
4
Age
71
I was reading about the Matrice 210 on DJI’s website but it seems you have to contact them to get a price. Anyone know how much they cost/start at?
 

Krvelasco

Member
Joined
Feb 14, 2019
Messages
5
Reaction score
0
Age
51
I was reading about the Matrice 210 on DJI’s website but it seems you have to contact them to get a price. Anyone know how much they cost/start at?
The base matrice 210 with no cameras starts around 7000.00 us.
 

COFW-UAS

Member
Joined
Mar 6, 2019
Messages
8
Reaction score
3
Age
24
I was reading about the Matrice 210 on DJI’s website but it seems you have to contact them to get a price. Anyone know how much they cost/start at?
We got 3 quotes from some of the big players in the market. The Matrice 210 RTK V2 comes in a package with the drone, crystal sky, cendence, some batteries, etc.. For just the aircraft package without sensors was $14,500. We got one dealer to give us 10% off for buying a complete package that totalled around $24,000. The X5S came in from everyone at $1,899 and the Z30 at $2,999.
 

Florida Drone Supply

Well-Known Member
Approved Vendor
Joined
Jan 6, 2018
Messages
416
Reaction score
195
We got 3 quotes from some of the big players in the market. The Matrice 210 RTK V2 comes in a package with the drone, crystal sky, cendence, some batteries, etc.. For just the aircraft package without sensors was $14,500. We got one dealer to give us 10% off for buying a complete package that totalled around $24,000. The X5S came in from everyone at $1,899 and the Z30 at $2,999.
While DJI does not allow us to quote enterprise prices in public forums, I can say you are right on track. One of the big features that changed the price between version 1 and version 2 was the inclusion of Enterprise Shield with all of the version 2 aircraft. They also include the Ultra Bright CS instead of the High Bright now but do not include the top mount gimbal or any TB50s (version 2 only uses TB55s).

@Drbobk: if you would like any more info, just let us know.

Thanks!
 
Joined
Apr 18, 2019
Messages
3
Reaction score
1
Age
49
Location
Cairns, Queensland, Australia
Website
nationaldrones.com.au
Hey All -
We just received our new Matrice 210 RTK V2 last week. Made our first flight this morning with tons of problems.

  1. Unable to pair the UAV with the D-RTK2 Base Station - talked to DJI this morning and they asked me to make a video showing that I was connected to the aircraft, what lights I had, what firmware I was on, etc.. We will see what they say but they said I should have a button to press that will link the 2. I don't have such a button in the RTK settings on Pilot.
  2. DJI Assistant 2 wont recognize the V2... DJI asked me to change a bunch of computer settings that I can't without our IT doing it.
  3. We were unable to use anything to fly the drone other than Pilot on the Crystalsky... We tried using Pilot on an ipad as well as Dronesense and neither would connect.
Lot's of bugs so far. Would be interested to see if there is anyone else on here that has a V2 and see if similar problems are happening.
Hi Everyone,
I along with 3 of my colleagues received the M210 V.2. 3 weeks ago here in Australia, the only app that would connect was the DJI Pilot. After a lot of stuffing around not even DJI Go4, Pix4D, GSPro would recognise the V.2. Very frustrating as some of these apps are an essential tool in acquiring specific data. Eagerly awaiting updates from mentioned apps.
 

UAV_Mapper

Well-Known Member
Joined
Jan 9, 2018
Messages
49
Reaction score
32
Age
41
After a lot of stuffing around not even DJI Go4, Pix4D, GSPro would recognise the V.2.
We've been noticing the same thing with our M200 and some of the sensors that we have for it, specifically the XT2. The hardware is way out in front of the software, which makes the hardware almost unusable. Apps either don't recognize the camera or machine, or the ones that do tend to have broken features. It's very frustrating to have a $20k piece of equipment that doesn't function as promised...
 

New Threads

Members online

No members online now.

Forum statistics

Threads
1,855
Messages
17,444
Members
3,083
Latest member
cbd